Viktig å vite

VI HAR MEKANISK VENTILASJON I VÅRE LEILIGHETER SOM ER VIKTIG Å ETTERLEVE!

Av | 15 august 2020

Å ventilere riktig er meget viktig i våre leiligheter.

Det er 2 avtrekksventiler (3 i 5 roms) (med vifter på taket) i de fleste leilighetene, på kjøkkenet og på badet! Unntatt er 5-roms som har 2 bad og avtrekksventil på begge slik at de har 3 stk til sammen. Rørene fra ventilene går opp til taket der det sitter felles avtrekksvifter. (Hastigheten på disse viftene justert slik at de går for fullt fra ca kl 6 til kl 9 og fra kl 15 til kl 18. Utenom disse tidene går viftene langsommere.)

Disse avtrekksventiler MÅ ALLTID være åpne. (MÅ ALDRI STENGES ELLER TETTES IGJEN!) Da gjelder det at inntrekksventilene som sitter over vinduene også er åpne, slik at det er en jevn inn strømming av frisk luft i leiligheten. Hvis disse blir lukket igjen, vil det ikke komme frisk luft inn i leilighetene og luften blir stillestående og klam. Det vil ved vedvarende lukking av ventilasjonen danne seg sopp (svartsopp) i nærheten av de lukkede ventilene som kan være meget skadelig for helsen. VENTILASJON BETYR UTSKIFTING AV LUFT!

Det er også viktig å rengjøre ventilene på badet og kjøkkenet som drar/ suger ut den gamle luften. Dette bør gjøres i alle fall en gang i året. Se hvordan: http://orremyr.no/wp-content/uploads/2020/07/Har-du-renset-kj%C3%B8kkenventilen-i-det-siste.doc

Originalt hadde dørene i leilighetene våre en åpen spalte på toppen, slik at det var luftgjennom strømming i hele leiligheten. Etter hvert som dører blir skiftet ut, blir det tettere i leiligheten og da er det i alle fall viktig at alle ventiler er åpne. På vinterstid i den kaldeste tiden kan det enkelte dager føles kaldt, men ikke steng alle ventiler over vinduene av den grunn. La noen stå åpne og ta på en jakke isteden. VENTILASJON ER LIKE VIKTIG HELE ÅRET!

 

Ekstra søppelbil

Av | 12 august 2018

I desember var siste gang for komprimatorbil i Orremyr borettslag for denne gang. Dette har vært en fin ordning for alle beboere i Orremyr i mange år.

Det vil bli fra onsdag formiddag den 8 januar 2020 satt ut containere på hvert tun istedenfor. Disse blir hentet på torsdag. Vi forsetter med samme dato som tidligere. 1. januar er en helligdag, og da blir det ingen søppelbil/container uansett. Så første
ordinære onsdag i januar er onsdag 8 januar.

Beklageligvis har den tidligere ordningen med komprimatorbil blitt svært dyrt for Orremyr. Vi har bedt vår vaktmester å velge beste plass(er) hvor disse containerne kan stå.

Det vil si du kan ikke sette søppel foran din oppgang lenger. Du må selv putte dette oppi containeren der den blir plassert.
Mer informasjon om plassering kommer seinere.

Hvitevarer og småelektrisk er noe du ikke kan kaste på bilen
Hvitevarer og småelektrisk er noe du ikke kan kaste i containeren, det skal kastes i utsatt bur ved Odvar Solbergs vei 2 (ved grendehuset) og ved bommen ved 46/48, samme dag som container kommer. Store ting som kjøleskap, komfyr, vaskemaskin etc. settes på bakken ved siden av. Dette vil bli hentet dagen etter. Vi miner om at følgende ting ikke skal kastes på ekstra søppelbil og ikke i søppelhus: Bilbatterier, mailing, lim, eller lakk, spraybokser, bildekk.
Dette skal leveres til kommunens gjenvinningsanlegg i Brobekkveien 87 eller til andre mottak. Det er gratis å levere. Men transport ditt må du selv sørge for.

EL bil i borettslaget vårt

Av | 12 august 2018

Orremyr borettslag har i utgangspunktet ikke ladeuttak til el-bil i garasje-anlegget.

Orremyr borettslag tilbyr pr. desember 2019 to forskjellige alternativer for deg som ønsker å anskaffe en elbil.

 

Alternativ 1
Du kan kjøpe lade boks til elbil som blir montert opp av vår elektriker. Hvor du selv må betale for selve laderen og borettslaget dekker utgiftene til å strekke opp strøm til ladepunktet. Pris pr. desember 2019 for denne boksen er kr. 15.000,- I tillegg til dette er det en fast avgift på kr. 300,- som legges på husleia for dekking av strømmen. Regninga for å strekke opp en kurs til ladepunktet dekkes av borettslaget.

Skjemaet under må fylles ut og leveres oss først hvis du ønsker egen lader. Og etter en eventuelt godkjenning må det påberegnes 1 måneds bestillingstid på montering av ladeuttak.

Registreringsskjema for el-bil

Alternativ 2
Benytte ladekort du får av oss på styrerommet. Her betaler du rundt 1 krone kw, pluss en avgift på kr. 40,- pr. mnd. Vi
har 6 ladeplasser utvendig mellom 2 og 3-etasje til garasjehuset vårt. Disse har også dobbel så stor kapasitet i forhold til å lade inne i garasjehuset. Ca 7,3kw.

Fast pr. måned (i bruk eller ei) 40,- kroner
Pr. 1 kwh 1,10 krone
Fakturagebyr 24,- kroner

Bestilling av ladekort til Orremyr borettslag
Bruksanvisning ladepunkt ute

Vi har fått opplyst at det ikke skrives ut noen faktura før beløpet runder 300,- kroner, dette for å spare fakturagebyr.

Det vil komme flere mulige lademuligheter seinere, men pr. 1. desember 2019 er kun dette eneste tilbudet til felles ladning i borettslaget.

Det er viktig at du fjerner bilen straks du er ferdig med landingen. Du behøver selvfølgelig ikke fjerne bilen på nattestid.

Annet
Det er ikke under noen omstendighet tillatt å begynne å lade med de eksisterende strømuttakene til kupévarmere i garasjen.

 

Mulig å kjøpe påfyllingskort til bommene våre

Av | 12 august 2018

Sommeren 2018 innførte Orremyr borettslag et nytt betalingssystem for bommene. Tidligere var det kun mulig å betale med mynter. Dette er det nå slutt med og det er kun mulig å betale med et vanlig betalingskort eller et debit/kredittkort. Det er til sammen nesten 20 forskjellige korttyper som aksepteres. Men noen beboere ønsker fortsatt å betale for passering via bommen uten å benytte et vanlig betalingskort. 

Det vil derfor også være mulig fra den 20 august 2018 å kjøpe et såkalt «påfyllingskort» til bruk på bommene våre ved nr. 2 og ved nr. 46/48.

Vi har i lengre tid arbeidet med å finne en løsning for de av våre beboere som ikke har, eller av en eller annen grunn ikke ønsker å benytte et vanlig betalingskort.

Det vil fra den 20 august være mulig å få kjøpt et slikt kort på styrerommet vårt. Kortet koster kr. 250,- og inneholder 10 passeringer igjennom bommen. Kortet koster da kr. 50,- alene uten noen passeringer og minste påfylling er kr. 200,-. Prisen blir da for et nytt kort med 10 passeringer kr. 250,-.

Det er veldig viktig å merke seg at dette kortet kan du når som helst senere komme innom styrerommet å fylle på for kr. 200,- av gangen (mot betaling). Når du har kjøpt et kort slipper du selvsagt utgiften på kortet og betaler da kun kr. 200,- for ytterligere 10 passeringer igjennom bommen.

Dette kortet er et såkalt berøringsfritt kort, og det holder med å legge kortet inntil kortautomaten ved bommene.